Poštovane športašice i športaši,
poštovani korisnici sadržaja Športskog centra Kutina,
poštovani Kutinčani,

danas, 4.7.2020. godine Športski centar Kutina slavi rođendan i to punih 40 godina! Naime, dana 4.7.1980. godine tadašnji Radničko-športski dom otvorio je svoja vrata te se stavio u službu korisnika, športašica i športaša Grada Kutine i okolice. Time je završena izgradnja našeg velebnog objekta, izgradnja koja je počela još 4.5.1977. godine polaganjem kamena temeljca.
Od dana otvorenja pa do danas, kroz ovih naših prvih 40 godina, trudili smo se biti na usluzi svim našim korisnicima. Kroz naše objekte prošle su generacije i generacije aktivnih športaša koji su diljem Lijepe naše, diljem Europe i svijeta pronosili ne samo svoje ime i rezultate, nego i ime drage nam Kutine i našeg „Sportskog“. Moramo podsjetiti i na slavno vrijeme Domovinskog rata kada smo svoje prostore stavili i u funkciju obrane drage nam Domovine.

Kroz ovih 40 godina mijenjali smo organizacijske oblike, prostori su dobivali jedno novo ruho, aktivnosti su pratile potrebu tržišta i suvremenog života – ali uza sve to nismo mijenjali osnovnu našu misiju postojanja a to je „služenje“ športu. Zahvaljujemo svim onim dragim, vrijednim ljudima koji su svoj životni i radni vijek utkali u život i rad naše Ustanove, jer bez njih bi ovo bili samo prazni prostori. Zahvaljujemo i svim našim korisnicima koji su dolazili i dolaze u Športski centar, i naravno pozivamo sve ljude dobre volje da i nadalje dolaze. Jer mi smo tu radi njih!

Kao što možete vidjeti – mi smo se za rođendan počastili novim dizajnerskim obilježjem, želja nam je da i u tom pogledu pratimo moderne, suvremene tijekove dizajna, da budemo aktualni i športski prepoznatljivi, s modernim identitetom. Dragi svi, pratite nas i nadalje, obilježavanje našeg rođendana je i simbolički na današnji dan, ali i u danima koji dolaze bit će aktivnosti kojima ćemo Vas i nas častiti zanimljivim sadržajima.

Uz športski pozdrav, s poštovanjem

Ravnatelj:
Renato Habek