Športski centar Kutina osnovan je 1980. godine, te je od tada pa do danas sportsko središte grada Kutine, kao i šire okolice. Osim dvorane za rukomet, nogomet, odbojku i košarku, u sklopu Športskog centra nalaze se i polivalentna dvorana za stolni tenis i borilačke sportove te kuglana. Velika dvorana Športskog centra Kutina otvorena je početkom srpnja 1980.god. Dvoranu je projektirala Tehnika iz Zagreba, a izgradio ju je GK Međimurje iz Čakovca. Tada jedna od najsuvremenijih dvorana, opremljena je od strane Elana. Svečano otvorenje obilježeno je povijesnim susretom stolnoteniskih reprezentacija Jugoslavije i NR Kine. Broj sjedećih mjesta u dvorani je 1500. Rekord posjećenosti dvorane ostvaren je 2010.godine na rukometnoj utakmici RK Moslavine i RK Zagreb Badela 1862 kada je nazočilo 2200 gledatelja. U dvorani su odigrani brojni rukometni susreti ženske reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za SP i EP. Značajan događaj bio je i polufinale košarkaškog kupa Jugoslavije za muške. U velikoj dvorani unazad nekoliko godina postavljen je novi sportski pod, izmjenjene su stolice, postavljen je novi semafor a izgrađene su i tri nove svlačionice.

Upravno vijeće Športskog centra Kutina, sukaldno članku 20. Statuta, ima 5 članova koji između sebe biraju predsjednika.

Poslove iz svoje nadležnosti Upravno vijeće obavlja na sjednicama.

Upravno vijeće radi u sastavu:
Mario Debeljak – predsjednik
Željko Friš – član
Robert Kolenc – član
Boro Matić – član
Tomislav Fabek – član

Energetski certifikat

Zgrada Sportskog centra druga je javna zgrada u Kutini koja je dobila energetski certifikat te je svrstana u energetski razred D (energestki certifikat prva je u Kutini dobila zgrada gradske uprave na Trgu Kralja Tomislava) Sportski centar Kutina ima ukupnu površinu od 5600 m2 i prostor obujma 60000 m3. Nakon energetskog pregleda i kontrole potrošnje struje, plina i vode, certifikatori su predložili mjere za poboljšanje energetske učinkovitosti u Sportskom centru u ukupnom iznosu do 3 mil. kn.

Nagrade i priznanja

Športski centar Kutina dobio je 2012. godine plaketu Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog saveza sportske rekreacije Sport za sve, za uspješno provedena sportsko-rekreacijska natjecanja na lokalnoj razini.